Talentprogramma

Leren vanuit talent is een waardevolle manier om leerlingen beter te laten leren.

In het talentprogramma van De Bijlesmeester worden leerlingen gestimuleerd om hun eigen talenten te ontdekken en om vervolgens te kijken hoe deze ingezet kunnen worden. De reden waarom wij hier als organisatie veel waarde aan hechten, is omdat leerlingen hier, vaak onbewust, veel aan kunnen hebben! Talentontwikkeling geeft leerlingen namelijk meer zelfvertrouwen en biedt een andere dynamiek aan het leerproces van de leerling.

Elke leerling leert op een andere manier ,maar door het talent van een leerling in te zetten kunnen wij het plezier en daarmee de effectiviteit verder stimuleren. We leggen tijdens dit programma de nadruk op wat de leerlingen wel kunnen en wat goed gaat, hierdoor groeit de intrinsieke motivatie van de leerlingen en halen ze meer plezier uit het leren!

Het talentprogramma is geen normale bijles, maar een brede ondersteuning vanuit het talent van het kind.
In de ochtend wordt er middels actieve werkvormen geoefend met de hulpvraag van de kinderen, hierbij zetten we juist de sterke punten van de kinderen centraal.
In het middagprogramma gaan de kinderen aan de slag met sport, spel, muziek of andere creatieve bezigheden die gegeven worden door dezelfde docenten. Het mooie hieraan is dat kinderen zien hoe ook elke docent zijn passie heeft en deze inzet! Wij weten uit ervaringen dat dit de motivatie van de kinderen vergroot en ook de band tussen de kinderen en de docenten versterkt.

Leerlingen gaan aan de slag met een van de vijf talenten waar zij zich in willen ontwikkelen:

  • Muziek
  • Expressie
  • Sport
  • Programmeren
  • Kunst

Het talentprogramma is inzetbaar voor leerlingen uit basisonderwijs en voortgezet onderwijs en ziet er op elke school, afhankelijk van de behoeften en de wensen van de school en leerlingen, anders uit. Wilt u als school uw leerlingen op een andere manier ondersteunen of juist uitdagen? Meld u dan direct aan voor het talentprogramma.

In het kort

  • De leerlingen ontdekken hun eigen talenten
  • De nadruk ligt op wat de leerlingen wel kunnen
  • Intrinsieke motivatie en zelfvertrouwen van de leerlingen groeit!
Vraag informatie aan!

Meer Informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden die wij bieden voor uw school en over het Nationaal Programma Onderwijs? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact op om uw hulpvraag te bespreken.