Extra Hulp voor de Klas

Het uitvallen van meerdere leerkrachten, voor soms ook langere duur, heeft in deze tijd een grote en voelbare impact gehad op zowel leerlingen als de kwaliteit van het onderwijs. De continuïteit is moeilijk te onderhouden en schooldirecties zitten vaak met de handen in het haar. Gek genoeg bieden de meeste onderwijskundige interventies hier geen oplossing voor, maar versterken sommige dit proces zelfs!

De meeste interventies hebben namelijk als gevolg een toename in de werkdruk voor het onderwijspersoneel. Extra begeleiding naast het reguliere schoolprogramma betekent extra voorbereidingstijd en inzet voor leerkrachten. Extra tijd die in deze moeilijke periode schaars is. Voor scholen waar de werkdruk bij leraren al hoog ligt, is de kans op het succesvol uitpakken van een interventie hierdoor dan ook klein.

Met oog op het welzijn van leraren is er vanuit de overheid daarom een subsidiemogelijkheid ontstaan – ‘extra hulp in de klas’ – waarbij u als school studenten, gepensioneerde leerkrachten of andere externe bekwame hulpkrachten in kan zetten om leerkrachten extra te helpen en ontlasten.

Wat houdt extra hulp in?

Extra hulp kan van alles zijn. Een pabo student die leerlingen de nodige extra aandacht geeft, een onderwijsassistent die het lerarenteam ondersteunt of een talentprogramma. U noemt het maar, het is allemaal mogelijk. De hulp die wordt aangeboden is geheel aangepast op de behoeftes van de school en het onderwijspersoneel.

Het werkt als volgt

Als organisatie brengen wij eerst in beeld waar het onderwijspersoneel op uw school tegenaan loopt of behoefte aan heeft. Wij bespreken samen de constructie en vorm van ondersteuning die de school nodig heeft en gaan dan op zoek naar de persoon of personen die het beste bij uw school en het profiel passen.

In het kort

  • Leerlingen krijgen meer individuele aandacht
  • De docenten zijn bekwaam en motiveren de leerlingen! 
  • Binnen 5 dagen vinden wij een geschikte hulpkracht voor bij u op school
Vraag informatie aan!

Meer Informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden die wij bieden voor uw school en over het Nationaal Programma Onderwijs? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact op om uw hulpvraag te bespreken.