Naar de Middelbare School

De overstap naar de brugklas is vaak een spannende stap voor leerlingen en soms ook voor ouders van leerlingen uit groep 8. Een leerling begint op een nieuwe school, in een nieuwe klas en met nieuwe klasgenoten. Dat brengt natuurlijk veel uitdagingen met zich mee. Naast de sociaal-emotionele uitdagingen zijn er natuurlijk ook de vaardigheden als zelfredzaamheid en zelfstandigheid waar een leerling vaak beroep op moet doen.

Hoe kun je als school jouw leerlingen helpen bij een fijne overgang naar de middelbare school? Het begint bij de leerlingen voorbereiden op wat er komen zal. In deze training worden leerlingen uit groep 7 en 8 geholpen met de doorstroming naar de middelbare school. De leerlingen leren plannen, een agenda te gebruiken en andere executieve vaardigheden die goed van pas komen in de brugklas.

Na deze trainingen hebben leerlingen een beeld van hoe een schooldag er op de middelbare school uitziet, wat hun te wachten te staat en zijn ze helemaal klaargestoomd voor een leuke middelbare schooltijd.

In het kort

  • Ontwikkeling van vakoverstijgende vaardigheden
  • 100% voorbereiding op de middelbare school
Vraag informatie aan!

Meer Informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden die wij bieden voor uw school en over het Nationaal Programma Onderwijs? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact op om uw hulpvraag te bespreken.