Skip to main content

3 tips header

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Je wilt dat het gelukkig wordt en vol zelfvertrouwen zijn of haar dromen kan waarmaken! De ontwikkeling van je kind staat hierin natuurlijk centraal. Deze ontwikkeling zal je kind wel, of niet, helpen om zijn of haar doelen te bereiken.

School speelt een grote rol bij de ontwikkeling, maar ook wat er thuis gebeurd heeft natuurlijk ontzettend veel invloed. De rol van jou (de ouder) is dus ook superbelangrijk. Er zijn al genoeg dingen waar je bij de opvoeding van je kinderen op moet letten. Toch krijgen wij van ouders vaak de vraag: hoe kan ik mijn kind nou optimaal ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling? Hieronder geven wij in drie tips antwoord op deze vraag!

Tip 1: Werk aan de juiste leermindset

Mindset is ontzettend belangrijk! Het is de manier waarop we kijken naar onszelf: onze intelligentie, talenten en kwaliteiten. Jonge kinderen zijn dagelijks aan het leren, soms bewust en soms onbewust. Ze doen dit meestal ook vol overgave en motivatie. Echter, naarmate kinderen ouder worden, neemt de motivatie om te leren af. Dit kan met verschillende factoren te maken hebben, maar het feit dat leren steeds moeilijker wordt, speelt hierbij een grote rol. Zolang alles goed gaat, blaken ze van zelfvertrouwen, maar wanneer dingen uitdagender worden, haken veel kinderen vaak snel af. Dit heeft voor een groot deel te maken met de manier waarop kinderen naar zichzelf kijken. Veel kinderen hebben een zogenoemde ‘vaste mindset’: ze geloven dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan. Je hebt een bepaalde ‘hoeveelheid’ intelligentie en bepaalde kwaliteiten waar je mee bent geboren en daar moet je het mee doen. Kinderen kunnen daarentegen ook een ‘groeimindset’ hebben: ze denken dat ze altijd kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Ze realiseren zich dat talenten slechts een startpunt zijn en dat ze altijd kunnen blijven groeien door hard te werken en ervaring op te doen.

Welke mindset heeft jouw kind denk je? Probeer hierachter te komen en probeer vervolgens met gesprekken, voorbeelden en ervaringen je kind de groeimindset aan te leren.

Tip 2: Help om de juiste leergewoontes op te bouwen

Onze dagelijkse gewoontes hebben ongelofelijk veel effect op de resultaten in ons leven. Dat geldt ook voor kinderen! Als ouder weet jij hoe moeilijk het kan zijn om nieuwe gewoontes aan te leren en voornamelijk om oude gewoontes af te leren. Maar wist je dat dit voor kinderen nog een stuk makkelijker is? Maak hier dus gebruik van en help je kind gewoontes op te bouwen waar ze hun leven lang van profiteren.

Tip 3: Zorg voor voldoende individuele begeleiding

Ieder kind is anders en daarom is het belangrijk dat kinderen voldoende individuele aandacht krijgen, waarbij er gekeken wordt naar zowel de specifieke struikelblokken als de specifieke sterktes van het kind. Helaas hebben leraren op school meestal niet genoeg tijd om ieder kind de individuele aandacht te geven die ze nodig hebben. Daarom is het belangrijk dat er buiten school extra begeleiding is voor het kind.

Dit waren ze: de drie tips die jou hopelijk goed op weg gaan helpen om je kind optimaal te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling! Wij snappen natuurlijk dat de bovenstaande punten makkelijker gezegd zijn dan gedaan zijn voor ouders. Hoe kan je nou het beste zo’n leermindset aanleren? Welke gewoontes zijn goed om te ontwikkelen en hoe pak je dit aan? En hoe moet ik precies mijn kind begeleiden als ik niet weet hoe ik iets duidelijk kan uitleggen?

Geen zorgen! Het is onze missie om ouders hierbij te ondersteunen. Al ruim 9 jaar zijn wij dé expert op het gebied van bijles en extra individuele aandacht voor kinderen. Wij hebben een speciaal plan ontwikkeld, zodat aan bovenstaande drie tips wordt gewerkt, waardoor kinderen de kans krijgen om het beste uit zichzelf te halen!

Zou jij, net als duizenden andere ouders in Nederland en België, ook wel wat extra ondersteuning willen ontvangen? Bij De Bijlesmeester willen wij dat iedereen de kans heeft om de voordelen van onze bijlessen te ervaren. Daarom bieden wij nu de eerste bijles volledig gratis aan! Op die manier kun je samen met je kind vrijblijvend een bijles ervaren en daarna besluiten of je structurele lessen zou willen inplannen. Niets te verliezen dus! Vul hieronder het aanmeldingsformulier in en wij zullen binnen 24 uur contact met je opnemen om je eventuele vragen te beantwoorden en om de gratis eerste les in te plannen!

Aanmeldingsformulier gratis eerste bijles

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]