Aanbieding!

Het 30 Lessenplan – Verander het leerproces van je kind in 30 lessen

60,00 29,95

Wissen

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,

De toekomst van je kind veranderen… in 30 lessen?

Als je denkt aan oefenen met je kind, denk je misschien in eerste instantie aan het verbeteren van een cijfer voor een specifiek vak. Niets mis mee, want slechte cijfers kunnen je kind ongelukkig en onzeker maken. Toch gaat oefenen met je kind over veel meer dan alleen betere cijfers of hogere scores. Leren stopt namelijk niet zodra je kind klaar is met school. Leren gaat je hele leven door…

Leren om effectief en efficiënt te leren

Een les waarin enkel uitleg wordt gegeven over een specifiek moeilijk onderwerp helpt op korte termijn een beter cijfer te halen. Maar op de lange termijn verbeteren zulke lessen op geen enkele manier het leerproces van je kind. Uiteindelijk weet je kind namelijk nog steeds niet hoe hij/zij de volgende keer ‘zelf’ een soortgelijk obstakel op kan lossen. Daarom is het belangrijk om te leren HOE je moet leren! Hiervoor heeft De Bijlesmeester een aanpak ontwikkeld: het 30 lessenplan.

Waarom 30 lessen?

Starten met een nieuwe aanpak is niet zo moeilijk, het is vooral lastig om de nieuwe leerstijl vol te houden. Het is belangrijk dat je nieuwe GEWOONTES ontwikkelt en hiervoor is herhaling nodig. Aan de hand van dit boekje ontwikkel je nieuwe, goede leergewoontes voor de lange termijn.

Wat maakt het verschil?

Het verschil zit in het plan van aanpak. Een voorbeeld: Wat ga je doen als je af wilt vallen? Pak je een willekeurig dieet en start je van de 1 op andere dag met afvallen? Zonder enig plan? En zonder enige voorbereiding? Nee, dat zou niet verstandig zijn. De kans is groot dat als je op die manier te werk gaat, je weinig resultaat boekt en bovendien snel opgeeft! Als je iets wilt veranderen in je leven is het belangrijk een concreet doel vast te stellen, jezelf af te vragen ‘waarom’ je dit doel wilt bereiken en tot slot: een plan te maken om je doel te bereiken. Logisch.

Als het om leren gaat doen we dit echter vaak juist compleet anders. Als een kind iets niet snapt is vaak de eerste reactie om direct in het probleem te duiken en extra te oefenen. Maar dat is eigenlijk hetzelfde als starten met afvallen zonder concreet doel of plan..

Het 30 Lessenplan maakt hierin het verschil! Je leert hierin je kind te begeleiden op de manier waarop wetenschappers en gewoonte-experts het aanbevelen. Met het 30 lessenplan voor betere leergewoontes krijgt je kind inzicht in zijn/haar eigen leerproces en ontwikkelt zo de vaardigheden om zelf obstakels te kunnen overwinnen en de rest van zijn/haar leven efficiënter, effectiever en met meer plezier te leren.

Hoe werkt het?

  1. Stel een concreet leerdoel op met je kind
  2. Bepaal samen waarom het het waard is dit doel te bereiken (aan de hand van de vragen in het boekje)
  3. Stel een 30 lessenplan op om dit doel te bereiken
  4. Evalueer na elke les hoe de voortgang is in jullie weg naar het doel

Uit onderzoek is gebleken dat met deze 30 lessen aanpak je kind 2-3x zoveel kans heeft om zijn/haar leerdoelen te bereiken. En bovendien krijgt je kind op deze manier meer inzicht in zijn haar leerproces. Zo begrijpt je kind niet alleen wat hij/zij leert, maar ook waarom en hoe hij dit leert. Dit zijn vaardigheden waar je kind de rest van zijn/haar leven profijt van zal hebben.

De voordelen van Het 30 Lessenplan:

  • Inzicht in je eigen leerproces – Zo kan je kind in de toekomst zelf obstakels tackelen en hoeft je kind niet meer vast te lopen
  • Meer motivatie en plezier – Door inzicht in het “waarom” achter de vakken op school zal je kind inzien waarom het de moeite waard is zich in te zetten op school.
  • Meer leren in minder tijd – Geen tijd meer kwijt aan urenlang blokken, maar efficiënt leren waardoor je tijd overhoudt voor andere dingen.
  • Betere cijfers en eindscores – Doordat we het probleem bij de kern aanpakken zullen schoolprestaties als bijproduct meegroeien, doordat je kind controle krijgt over zijn eigen leerprestaties.

Additional Information

Versie

Hardcopy