Veel gestelde vragen

Algemeen

De Bijlesmeester biedt begeleiding aan alle leerlingen op de basisschool en het voortgezet onderwijs van brugklas tot en met examenjaar.
Bij ons kun je terecht voor:

- Bijles
- Huiswerkbegeleiding
- Oefenmateriaal voor de basisschool

Wil je weten of deze ondersteuning ook bij jou past of ben je op zoek naar andere ondersteuning? Meld je aan voor een vrijblijvend intakegesprek en we denken graag met je mee.
Onze klantenservice is op werkdagen geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Je kunt contact opnemen via contact@debijlesmeester.nl of gebruik het contactformulier onderaan deze pagina.
Ook tijdens de vakanties is het altijd mogelijk om met De Bijlesmeester/juf lessen in te plannen. De klantenservice is het hele jaar door bereikbaar.
Heb je feedback voor ons? We horen het graag! Stuur ons al je ideeën, suggesties en verbeteringen via feedback@debijlesmeester.nl, alvast bedankt voor je inbreng.
Onze klantenservice is op werkdagen geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Je kunt contact opnemen via contact@debijlesmeester.nl of gebruik het contactformulier onderaan deze pagina.

Materiaal

We hebben speciaal voor de basisschool oefenmateriaal ontwikkelt, beschikbaar als fysiek boek of als e-boek:

- Rekenboeken (fysiek en e-boek)
- Taalboeken (fysiek en e-boek)
- Video bijlessen van docenten
- Flitskaartjes voor interactief leren

Verder werken wij met het 30-lessenplan om de bijlessen met duidelijke doelen vorm te geven en de voortgang van leerlingen inzichtelijk te maken.
Neem contact op via lesmateriaal@debijlesmeester.nl en vermeld in deze uw contactgegevens en eventueel al wat informatie over uw kind. Wij kijken vervolgens graag met u wat het meest passend is voor uw kind.
We adviseren momenteel om gebruik te maken van een PC of laptop met de Google Chrome browser indien u problemen ervaart met de webshop.
Wilt u uw bestelling of een deel van uw bestelling retourneren? Neem dan contact op via lesmateriaal@debijlesmeester.nl en vermeld in deze mail uw bestelnummer en de artikelen die u wilt retourneren. Vervolgens kunt u de producten versturen naar het volgende adres:

De Bijlesmeester
Postbus 370
3990GD Houten

Wij streven ernaar om uw retour zo spoedig mogelijk te verwerken.
Voor bestellingen die via Bol.com of Amazon zijn geplaatst geldt dat de retournering via deze webwinkels verloopt.
U ontvangt uw ebook per mail en kunt deze vervolgens downloaden en bijvoorbeeld via een e-reader gebruiken.
Taal met De Bijlesmeester bevat uitleg met aansluitende oefenopgaven. Het Oefenboek Taal is daarentegen puur om mee te oefenen. De oefenopgaven staan in willekeurige volgorde en zijn gebaseerd op de CITO vraagstelling.

Bijles

Tijdens de bijles krijg je een-op-een begeleiding van een bijlesdocent die je kan helpen met het vak waar je moeite mee hebt. Jouw bijlesdocent helpt je met het begrijpen van de lesstof door jouw vragen te beantwoorden en samen de stof en opgaven door te nemen. Bijlessen kun je samen met de docent inplannen op de dagen en tijdstippen die het beste uitkomen. Dit kan zowel op locatie als online.
Bijles is geschikt voor leerlingen die:

- Een leerachterstand hebben opgelopen
- Moeite hebben met een bepaald vak
- Extra vertrouwen in hun eigen kunnen nodig hebben
- Behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding
De Bijlesmeester werkt samen met studenten en docenten die zich goed kunnen inleven in leerlingen. Onze begeleiders helpen de leerlingen graag met zowel de vakinhoud als motivatie en het opbouwen van zelfvertrouwen. Wij zoeken altijd de beste match voor uw kind.
De bijlesdocent kan bij jou thuis komen of op andere afgesproken locatie. Het volgen van online bijles is ook een optie.
Bijlessen kunnen plaatsvinden op iedere gewenste locatie, bij jou thuis, een openbare locatie of zelfs online.
Zeker, je kunt altijd online bijles volgen waar je ook bent.
De Bijlesmeester geeft bijles in alle vakken!

Basisschool:
- Rekenen
- Spelling
- Taal
- Engels
- Begrijpend lezen

Middelbare school:
- Aardrijkskunde
- Biologie
- Duits
- Culturele en kunstzinnige vorming
- Economie
- Engels
- Frans
- Geschiedenis
- Grieks
- Latijn
- Maatschappijleer
- Natuurkunde
- Nederlands
- Scheikunde
- Wiskunde
- Wiskunde A
- Wiskunde B
- Wiskunde C
- Wiskunde D

Staat jouw vak er niet tussen? Neem dan contact op via contact@debijlesmeester.nl of gebruik het contactformulier onderaan deze pagina om de mogelijkheden te bespreken.
Jazeker, De Bijlesmeester is ontstaan met een focus op de basisschool waarvoor wij onze eigen oefenmateriaal hebben ontwikkeld. Onze Bijlesmeesters en juffen staan klaar voor iedere leerling van basisschool tot examenjaar.
De Bijlesmeester biedt ook ondersteuning om de CITO voor te bereiden, naast het oefenmateriaal in onze webshop, ondersteunen onze bijlesdocenten uw leerling graag. De CITO kan voor zowel ouders als kinderen veel spanning met zich meebrengen. Met de juiste ondersteuning kan uw kind de CITO met vertrouwen tegemoet zien.
Dit kan zeker, onze begeleiders herhalen de volledige examenstof van een vak met de leerling en nemen uitgebreid de tijd om met opgaven en oude examens te oefenen.
We hebben speciaal voor de basisschool oefenmateriaal ontwikkelt, beschikbaar als fysiek boek of als e-boek:

- Rekenboeken (fysiek en e-boek)
- Taalboeken (fysiek en e-boek)
- Video bijlessen van docenten
- Flitskaartjes voor interactief leren
Je kunt kiezen uit één van de maandelijkse pakketten, hoe meer uren je afneemt hoe voordeliger het uurtarief. Uiteraard kun je deze pakketten maandelijks aanpassen naar behoefte en neem je uren die niet opgemaakt zijn eenmalig mee naar de volgende maand.
Dit is mogelijk, wel willen wij er op wijzen dat wij de beste resultaten zien - verbeteren van cijfers en studievaardigheden, vergroten van zelfvertrouwen en zelfstandigheid - wanneer de bijlessen voor een langere periode, structureel ingezet wordt. Wij hebben hiervoor ter ondersteuning een 30-lessenplan ontwikkelt.
Wij werken met verschillende maandelijkse pakketten:
Pakket A:     4-8 uur      29,95 p/u
Pakket B:     8-16 uur     27 p/u
Pakket C:     16-24 uur    25 p/u
Losse bijles: 45 p/u
Nee, al onze pakketten zijn maandelijks opzegbaar zodat we ondersteuning kunnen bieden voor zolang als dit daadwerkelijk nodig is. Dit kan dus ook als je voor een specifieke toets of examen extra hulp kunt gebruiken.

Bestaande klant

Wij werken via eCurring met een automatische incasso, u betaald éénmalig 1 cent om de incasso te accorderen. Hierna wordt het maandbedrag automatisch afgeschreven zolang u diensten afneemt, bij opzeggen wordt deze incasso stopgezet. Wanneer een automatische betaling na meerdere pogingen niet gelukt is ontvangt u een e-mail met instructies om de betaling te voldoen.
Wanneer een automatische betaling na meerdere pogingen niet gelukt is ontvangt u een e-mail met instructies om de betaling te voldoen. Wij behouden ons het recht de diensten te pauzeren tot achterstallige betalingen zijn voldaan. Indien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via contact@debijlesmeester.nl of gebruikt u het contactformulier onderaan deze pagina.
Deze uren zijn de volgende maand beschikbaar om in te halen.
Uiteraard, u kunt dit aangeven bij het kennismakingsgesprek of neem contact op via contact@debijlesmeester.nl of gebruik het contactformulier onderaan deze pagina om de mogelijkheden te bespreken. We denken graag met u mee!
Zeker, geef dit wel aan tijdens het kennismakingsgesprek zodat wij de juiste bijlesdocent(en) voor u kunnen zoeken.
Vervelend dat de uren niet kloppen, neem alstublieft contact met ons op via contact@debijlesmeester.nl of gebruik het contactformulier onderaan deze pagina zodat wij dit voor u kunnen oplossen.
Natuurlijk willen wij u het liefst blijven helpen, maar indien u op wilt zeggen regelen wij dit graag. Neem eenvoudig contact met ons op via contact@debijlesmeester.nl of gebruik het contactformulier onderaan deze pagina en uiteraard hopen wij u in de toekomst weer te mogen verwelkomen.

Bijlesdocenten

Wij nemen contact met jou op zodra er een geschikte leerling bij jou in de buurt beschikbaar is. Reageer snel om te zorgen dat jij deze leerling bijles kunt gaan geven.
De dagen en tijden kun je direct met de ouders afspreken. Wij raden je aan om zoveel mogelijk vaste dagen en tijden af te spreken, dit geeft rust en structuur in de bijlessen en geeft daarmee het beste resultaat.
Je kunt aangeven welke vakken je graag zou willen geven. Het is uiteraard vereist dat je deze lesstof daadwerkelijk beheerst. We vragen dan ook altijd naar jouw achtergrond en behaalde resultaten.
Neem contact op via contact@debijlesmeester.nl zodat jouw maand opzegtermijn in kan gaan. We gaan ondertussen op zoek naar een vervangende docent voor jouw leerling(en).