De toekomst van je kind veranderen… in 30 lessen?

Als je denkt aan bijles denk je misschien in eerste instantie aan het verbeteren van een Cito score, of het verbeteren van een cijfer voor een specifiek vak. Niets mis mee, want slechte cijfers of een onverwachtse Cito score kunnen je kind ongelukkig en onzeker maken. Toch gaat bijles eigenlijk over veel meer dan alleen betere cijfers of hogere scores. Leren stopt namelijk niet zodra je kind klaar is met school. Leren gaat je hele leven door…  

Wat als De Bijlesmeester je zou vertellen dat..

De gemiddelde leerling op school nog geen 20% van zijn capaciteit om te leren gebruikt…..

Het onderwijs is goed, is het onderwijs wordt steeds beter, maar het onderwijs KAN nog zoveel beter. Om dat te bereiken moeten we in plaats van alleen met WAT we leren, veel meer bezig zijn met HOE we leren.

Ook een bijles waarin enkel uitleg wordt gegeven over een specifiek moeilijk onderwerp helpt op korte termijn een beter cijfer te halen. Maar op de langere termijn verbeteren zulke bijlessen op geen enkele manier het leerproces van je kind. Uiteindelijk weet je kind namelijk nog steeds niet hoe hij de volgende keer ‘zelf’ een soortgelijk obstakel op kan lossen.

Wat maakt het verschil?  

Het verschil zit in het plan van aanpak. Een voorbeeld: Wat ga je doen als je af wilt vallen? Pak je een willekeurig dieet en start je van de 1 op andere dag met afvallen? Zonder enig plan? En zonder enige voorbereiding? Nee, dat zou niet verstandig zijn. De kans is groot dat als je op die manier te werk gaat, je weinig resultaat boekt en bovendien snel opgeeft! Als je iets wilt veranderen in je leven is het belangrijk een concreet doel vast te stellen, jezelf af te vragen ‘waarom’ je dit doel wilt bereiken en tot slot: een plan te maken om je doel te bereiken. Logisch. 

Als het om leren gaat doen we dit echter vaak juist compleet anders. Als een kind iets niet snapt is vaak de eerste reactie om direct in het probleem te duiken en extra te oefenen. Maar dat is eigenlijk hetzelfde als starten met afvallen zonder concreet doel of plan. 

Bij bijlessen van De Bijlesmeester doen we dit daarom anders. We doen het op de manier zoals wetenschappers en gewoonte experts het aanbevelen. Met ons 30 lessenplan voor betere leergewoontes krijgt je kind inzicht in zijn/haar eigen leerproces en ontwikkelt zo de vaardigheden om zelf obstakels te kunnen tackelen en de rest van zijn/haar leven efficiënter, effectiever en met meer plezier te leren.

Hoe werkt het? 

1. We stellen een concreet leerdoel.

2. Bepalen samen met je kind waarom het waard is dit doel te bereiken?

3. Stellen een 30 lessenplan op om dit doel te bereiken.

4. Evalueren na elke les, hoe de voortgang is in onze weg naar het doel.

Uit onderzoek blijkt dat je met deze 30 lessen aanpak 2x tot 3x zoveel kans hebt om jouw leerdoelen te bereiken. En bovendien krijgt je kind op deze manier meer inzicht in zijn haar leerproces. Zo begrijpt je kind niet alleen wat hij/zij leert. Maar ook waarom en hoe hij dit leert. Dit zijn vaardigheden waar je kind de rest van zijn/haar leven profijt van zal hebben.

De voordelen van Het 30 Lessenplan

Inzicht in het leerproces

Zo kan je kind in de toekomst zelf obstakels tackelen en hoeft je kind niet meer vast te lopen

Meer motivatie en plezier

Door inzicht in het “waarom” achter de vakken op school zal je kind inzien waarom het de moeite waard is zich in te zetten voor school.

Meer leren in minder tijd 

Geen tijd meer kwijt aan urenlang blokken, maar efficient leren waardoor je tijd overhoudt voor andere dingen.

Betere leerprestaties

Doordat het probleem bij de kern wordt aangepakt zal je kind controle krijgen over zijn eigen leerprestaties. 

Maak Kennis

Wij spreken graag telefonisch met u door hoe wij u het beste kunnen helpen. Door goed op de hoogte te zijn van de situatie van uw kind, kunnen wij uiteindelijk ook de meest geschikte docent voor uw kind uitkiezen. Vul via de onderstaande knop alvast vrijblijvend het kennismakingsformulier in, dan bellen wij u binnen 24 uur terug om de mogelijkheden door te spreken!

DIRECT STARTEN